keskiviikko 15. helmikuuta 2017

#Hyllynlämmittäjä + höpinää oman hyllyn kirjojen lukemisesta


Melkein kaksi viikkoa on jo ollut blogissani hiljaista, nyt alkoi tulla ikävä! Helmikuu on ollut yllättävän kiireinen ja raskas muuttoineen ja koulutöineen, enkä ole ehtinyt lukea niin paljoa kuin haluaisin. Halusin kuitenkin osallistua ja tulla jakamaan oman hyllyni hyllynlämmittäjät.

Kuten ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, niin Hyllylämmittäjä-haastehan lähti käyntiin Sivumennen-podcastista. Haasteessa on ideana valita omasta kirjahyllystään 12 lukemattomaksi jäänyttä kirjaa, ja lukea ne seuraavien 12 kuukauden aikana. Tällaiset 12 valikoitua omaan pinooni:

1. Khaled Hosseini: Leijapoika
2. John Irving: Garpin maailma
3. Kjell Westö: Missä kuljimme kerran
4. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
5. Emily Brontë: Humiseva harju
6. Agatha Christie: Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus
7. Pat Conroy: Etelän tuulet
8. Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
9. Jane Austen: Viisasteleva sydän
10. Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa
11. Stephen King: Epätoivon kaupunki
12. Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen

Tartun tähän haasteeseen oikein innolla, nimittäin olen jo kauan pitänyt tavoitteenani saada luetuksi oman hyllyn lukemattomat kirjat - tai ainakin vähentää niiden määrää, ei varmasti ikinä tule olemaan sitä tilannetta, että olisin ihan kaikki omistamani kirjat lukenut. Ihan huimia määriä lukemattomia minulta ei löydy (tiedän, että joillain löytyy jopa satoja), vaan vain hieman alle 30 lukematonta kirjaa. Mutta sitä suuremmalla syyllä näiden kahdentoista kirjan valitseminen olikin vaikeaa! En valinnut kirjoja sen perusteella, mikä niistä on lämmittänyt hyllyä kaikista kauiten, vaan ihan puhtaasti sen perusteella, mitä haluaisin juuri nyt eniten lukea, ja mitä voin kuvitella, että minun tekisi mieleni lukea myöhemmin tänä vuonna. Yhteistä monille pinoni kirjoille on se, että tuntuu, kuin kaikki muut olisivat ne jo lukeneet, ja itsekin olisi halunnut jo kauan, mutta muut kirjat ovat vain päässeet ensin lukuun, vaikka kiinnostus näitä kohtaan onkin suuri. Melkein minkä tahansa oman hyllyn kirjani voisin lukea vaikka heti, jos aikaa olisi. Oikeastaan sellaisia luen tämän sitten kun -kirjoja löytyy hyllystäni todella vähän, ehkä kaksi. Tiedättehän ne kirjat, joita on kiva pitää kirjahyllyssä ja ajatella, että luen kyllä tuonkin sitten, kun on oikea hetki. Ja se oikea hetki ei tule ikinä (ehkä sitten eläkkeellä?) Olen muuten huomannut, että ihmisillä (myös minulla) nuo kirjat ovat hyvin usein juuri klassikkoja. :D

Minulla on muuten koko alkuvuoden ollut eräs erittäin positiivinen ongelma. Sen jälkeen kun aloin pari vuotta sitten kunnolla harrastaa lukemista, hyvin suuri prosentti lukemistani kirjoista on ollut peräisin omasta hyllystäni. Nyt kun olen bloggaamisen myötä löytänyt huimasti uutuuksia, ei ole jäänyt juuri lainkaan aikaa omille kirjoille. Minulla on ollut poikkeuksellisen hyvä tuuri kirjastovarausten ajoituksessa, ja jo ennen kuin olen saanut edellisen kirjan luettua, pitäisi toinen jo hakea varaushyllystä. Oikeasti ihanaa, ettei aina joudu jonottamaan kuuttasataa varausta ennen kuin itse pääsee lukemaan, mutta toisaalta olen huomannut, että tällainen "aikataulutus" lukemisten kanssa aiheuttaa hieman stressiä. Niitä uutuuksia kun ei huimien jonojen vuoksi voi uusiakaan. Siispä ajattelin, että kunhan saan nyt lainassa olevat kirjat luettua, jäädytän kaikki varaukseni ja keskityn ainakin hetkeksi näihin hyllynlämmittäjiin! :)

2 kommenttia:

 1. Uu, hyviä valintoja! Täytyy kirjata näitä itsellenikin ylös luettavaksi. Humiseva Harju kiinnostaa itseäni eniten, se on pitänyt hommata hyllyyn niin kauan kun jaksan muistaa...

  Tsemppiä haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Nämä mun kirjat on suureksi osaksi sellaisia, mitä on kyllä tosi paljon kehuttu!
   Mä en oikeastaan ollut alunperin yhtään innostunut Humisevasta harjusta (katoin joskus sen leffan ja en tykännyt), mutta kun luin muita Brontën siskosten kirjoja, niin tämäkin alkoi sitten kiinnostaa, joten lähti halvalla omaan hyllyyn (hyllynlämmittäjäksi... :D)

   Poista