perjantai 3. helmikuuta 2017

Tammikuussa luetut


En ole ennen tänne tällaisia kuukausittaisia koontipostauksia tehnyt, mutta ajattelin, että nyt voisi uuden vuoden (ja onnistuneen lukukuukauden) kunniaksi sellaisen rustata. Saa nähdä, jatkanko tätä muina kuukausina vai en! Otin jo alusta asti blogini kanssa sen linjan, että en bloggaa kaikista lukemistani kirjoista. Olen perfektionismiin taipuvainen ja haluan tehdä aloittamani asiat kunnolla alusta loppuun, mutta tuon päätöksen ansiosta tämä harrastus on pysynyt mukavan stressittömänä, kun minun ei oikeasti ole tarkoituskaan pitää tätä blogia minään pikkutarkkana lukupäiväkirjana. Ei ainakaan tarvitse pakolla keksiä sanottavaa sellaisista kirjoista, joista ei vaan itsellä ole mitään sanottavaa. :)

Luulin, että tammikuusta tulisi kirjojen suhteen heikko kuukausi, palasin nimittäin pitkältä lomalta opinnäytetyön, ryhmätöiden ja kesätyöhakemusten maailmaan. Näköjään koulun pariin liittynyt stressi ei sitten purkautunutkaan lukemattomuutena, vaan entistä enemmän lukunurkkaukseen hautautumisena. Koko loppuvuotta ja tammikuun alkua vaivasi hieman lukujumitus, josta kuitenkin pääsin pian eroon, kun löysin pari ihanaa kirjaa. 

Nyt pitemmittä sepustuksitta, tällaisia luin tammikuussa: (linkit niissä, joista olen postannut)

 • Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo: Yksi ikuisuuslemppareistani nyt uudelleen luettua. Olin tämän kanssa tosi hidas, ja alku vähän laahasi, mutta olihan se lopulta ihan yhtä ihana, kuin ensimmäiselläkin kerralla.                                               
 • Mari Manninen: Yhden lapsen kansa: Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret: Tämän luin e-kirjana Bookbeatista. Oli tämä ihan mielenkiintoinen, ja palkintonsa ansainnut, mutta koin, että tästä on kirjoitettu kirjablogeissa jo niin paljon, etten ihan oikeasti enää jaksa itse siitä kirjoittaa. :D         
 • Shari Lapena: Hyvä naapuri: Trilleri, jonka ahmaisin yhdessä yössä. Tämä pelasti minut lukujumituksen kynsistä.                              
 • Tove Jansson: Reilua peliäEnsimmäinen lukemani Toven aikuistenkirja, tykkäsin!        
 • Bea Uusma: Naparetki: Minun rakkaustarinani: Naparetken luin myös tosi nopeasti, oli nimittäin supermielenkiintoinen! Näin muuten viime yönä unta, että söin jääkarhun lihaa ja sain siitä trikiinejä, ilmeisesti tämän kirjan ansiota. :'D   
 • Agatha Christie: Kuolema Niilillä: Kesken ollut kirja tympi, ja kaipasin jotain nopeaa luettavaa rinnalle, joten nappasin tämän sen enempää miettimättä oman hyllyn lukemattomista. 
 • Jenni Sarras: Tavarataidot: Bookbeatin kautta luettu e-kirja kodin järjestelemisestä. Nopeasti bussissa luettu, ei kuitenkaan antanut minun "järjestelijäsielulleni" oikein mitään uutta, tosin pidin luvusta, jossa pohdittiin, minkälainen esine sopii lahjoitettavaksi, mikä taas roskiin ja niin edelleen.             
 • Joyce Carol Oates: Blondi: Annoin Blondille neljä tähteä, mutta olen miettinyt kirjaa joka ikinen päivä sen luettuani, ja mieli tekisi muuttaa nyt arvosana viideksi tähdeksi. Tämän kirjan tunnelman tulen varmasti muistamaan todella kauan.                                                                       

Kahdeksan kirjaa tuli siis luettua, mikä on minun mittapuullani aika hyvä määrä! Varsin naiskirjailija-painotteista, ihan vahingossa tosin (ja samalla linjalla jatkuu tälläkin hetkellä). Sain myös ilokseni luettua kolme suomalaista, ne kun meinaavat aina jäädä minulla lukematta.


Helmikuu on nyt muuton vuoksi alkanut varsin vähälukuisesti, mutta enköhän kohta jo palaa normaaliin lukurytmiin. Kirjasto ainakin pommittaa varauksia toisensa perään, joten oman hyllyn kirjat ovat jääneet varsin koskemattomiksi, mutta ehtiihän niitä myöhemminkin lukea. :)

Minkälainen kirjakuukausi teillä oli? Löytyikö listaltani tuttuja kirjoja?

14 kommenttia:

 1. Bea Uusman Naparetki on lukulistallani. Reilua peliä on suosikkini Janssonin aikuisten kirjoista. Luin sen lukioaikoina ekan kerran ja kolahti kovasti. Oma lukutammikuuni pääsi vähän hitaasti käyntiin, mutta tein mielestäni hyviä kirjavalintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naparetki oli kyllä hieno kirja! Pitäisikin lukea Janssonilta lisääkin näitä aikuisille tarkoitettuja. :)

   Poista
 2. Luitpa tammikuun aikana mielenkiintoisia kirjoja! Olen lukenut niistä vain kaksi, Ylpeyden ja ennakkoluulon ja Blondin. Uusman Naparetki kiinnostaa todella paljon, samoin Janssonin aikuistenkirjat, joista olen lukenut vain Kesäkirjan. Kiitos siis muistutuksesta!

  Minunkin tammikuuni meni lukurintamalla varsin hyvin. Luin seitsemän kirjaa, mikä on aika hyvin, koska olen tehnyt samalla gradua. Suurin osa kirjoista oli kuitenkin aika ohuita. Kunhan nyt saisi vielä kaksi joulusta asti kesken ollutta kirjaa luettua, niin ei olisi enää monen kirjan loukussa, alkaa jo vähän ahdistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas haluan lukea sen Kesäkirjan, mutta yritän säästellä sitä kesään! :)
   Se on kyllä aika ahdistavaa, jos on useampi kuin 1-2 kirjaa kerralla kesken. Usein siihen ajautuu siksi, että aiempi kirja/kirjat ovat tylsiä tai hitaita, ja useampi tylsä tai hidas kirja kesken tuntuu jo urakalta. Tai sitten jokin kirjoista alkaakin kiinnostaa enemmän, jolloin muut kesken jäävät unohtuvat. :D

   Poista
 3. Oletpa lukenut kiinnostavia kirjoja. Itse kun päätin että bloggaan kaikki lukemani (toteutunut joulu- ja tammikuussakin jo melkein), niin ehkä toisaalta voisin myöntyä siihen, että bloggaan vain suurimmasta osasta, sillä kaikesta ei keksi sanottavaa. Joskus kyllä kirjoittaminen auttaa jäsentämään omia ajatuksiaan. Puolensa kummassakin siis. Mahtava aloitus vuodelle sulla! /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Mun on pakko olla armollinen tässä itselleni, etten "vaadi" itseltäni liikaa, silloin menisi into koko touhusta. :P Mutta tiedän, että tosi moni bloggaaja bloggaa kaikki lukemansa kirjat, ja se on myös monilla se syy varmasti, että haluaa muistaa kaikki lukemansa sitten joskus jälkikäteen, ja juurikin jäsennellä niitä ajatuksia. :)

   Poista
 4. Naparetki on huippuhyvä, samoin Yhden lapsen kansa. Tykkäsin myös Hyvästä naapurista, vaikka aihe oli karmiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa mieltä Naparetkestä! Yhden lapsen kansastakin tosiaan tykkäsin, mutta ei jäänyt ihan lemppareihin kuitenkaan. Välillä sitä kyllä oikein kaipaa niitä vähän karmivampiakin kirjoja. :D

   Poista
 5. Yhdyn kuoroon, kiinnosta lista! Mari Manninen on minulla kohta luvussa. Tuossa se jo odottaa vaativasti pöydällä. (:
  Austen, Christie ja tietenkin se Oater ovat vielä tutustumatta, mutta aikeissa.

  Tuo on tuttu tunne, että joku suosittu kirja on jo niin läpikaluttu blogeissa, että ei itse jaksa enää postaukseen syventyä.

  Ihanaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, ihanaa helmikuuta sinnekin! :) Tutustu ihmeessä, näillä kirjailijoilla kyllä riittää sitä valikoimaakin, mihin tutustua. :D Jään odottelemaan mielipiteitäsi Yhden lapsen kansasta!

   Poista
 6. Vielä yksi kuorolainen lisää: onpa mielenkiintoinen lista! Siltä löytyy kaksi isoa lemppariani, Ylpeys ja ennakkoluulo ja Naparetki. Kumpikin ovat ihania! Olet lukenut hurjasti tammikuun aikana, nostan hattua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tämä oli kyllä hyvä lukukuukausi, harvoin näin montaa oikeasti hyvää, jopa lemppareihin jäävää kirjaa sattuu samalle kuukaudelle. :)

   Poista
 7. Houkuttelevia kirjoja, itse olen keskittynyt joulukuun ja tammikuun rästeihin,joita ehti kertyä. Shari Lapenan Hyvä naapuri toi mieleen niin Madeleinen tapauksen. Pidin Lapenan kirjasta, jännitys kesti loppuun saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli ihan Madeleine mieleen jo ennen kuin olin edes aloittanut kirjan! Olihan se tosiaan niin jännä, että ei voinut jättää kesken. :)

   Poista