tiistai 30. toukokuuta 2017

NY Times By the Book Tag

Bongasin (ajat sitten) tämän NY Times By the Book Tag -listan Oksan hyllyltä -kirjablogista. En tainnut itse olla vielä mukana kirjablogimaailmassa, kun tämä haaste kiersi, joten ajattelin, että voisi olla hauskaa nyt näin jälkijunassa vastailla kysymyksiin. 

1. What book is on your nightstand now? 

Tällä hetkellä on kesken Kjell Westön Kangastus 38 sekä Luca D'Andrean Rotko. Tosi mielenkiintoisia molemmat, joskin lukutahtini on tällä hetkellä väsymyksen takia todella hidas.


2. What was the last truly great book that you read? 

Nyt en ole harmillisen pitkään aikaan saanut mitään luettua loppuun asti. Suurin osa tänä vuonna lukemistani kirjoista on ollut hyviä, mutta viimeisin oikein erityisen hyvä oli Joyce Carol Oatesin Blondi. Oli nimittäin sen verran hyvä, että piti ostaa ihan omaksikin (sen jälkeen olenkin sitten ollut muutaman kuukauden ihan vahingossa ostolakossa). :)

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know? 

Haluaisin tavata (edesmenneen) Pat Conroyn. En oikein edes tiedä, mitä häneltä kysyisin, mutta koska olen todella kiinnostunut Etelä-Carolinasta ja rakastan hänen elävää kirjoitustyyliään, niin olisi mielenkiintoista tavata hänet.


4. What books might we be surprised to find on your shelves?

Eipä siellä taida olla mitään kovin yllättävää. Ehkäpä yksi ennen 2. maailmansotaa kirjoitettu poikien seikkailukirja, joka ei ehkä ole sitä kaikkein tyypillisintä lukemista itselleni. :D Minulta löytyy  myös joitakin samoja kirjoja useampi kuin yksi kappale, ja sitä on joskus joku ihmetellyt. 

5. How do you organise your personal library?

Kirjat on järjestetty omalla sekalaisella tavallaan oikeastaan genren mukaan, tosin hyvin epätäydellisesti, sillä huomioin järjestyksessäni myös sen, että vierekkäisten kirjojen täytyy näyttää värinsä ja kokonsa puolesta hyvältä vierekkäin. :D Suurin osa kirjoistani on isossa ruskeassa kirjahyllyssä. Ylimmällä hyllyllä on lukuromaaneja, klassikoita sekä "rakkauskirjoja" (Nicholas Sparksit, Jane Austenit ja niin edelleen). Toiseksi ylimmällä  hyllyllä on Kingit, Tolkienit, Muumit ja muitakin eri sarjojen pätkiä. Kolmannella hyllyllä on Christiet, Sherlock Holmesit ja muita dekkareita sekä sekalaisia romaaneja, jotka jatkuvat alimmalle hyllylle, jossa on sitten Potterit vielä omassa rykelmässään. Lisäksi TV-tason kaapissa on joitakin isokokoisia kirjoja. Ja kaikki ruokakirjat keittiössä.

6. What book have you always meant to read and haven’t got round to yet? Anything you feel embarrassed never to have read?

En nolostele, mutta Sinuhe egyptiläinen on notkunut lukulistallani (ja omassa hyllyssänikin odottamassa) ainakin jo pari vuotta, samoin Stephen Kingin Kuvun alla on odotellut vuoroaan jo kauan. Jostain syystä ne kirjat, jotka haluaisin lukea, mutta en vain saa aikaiseksi aloittaa, ovat aina kunnon järkäleitä, jonka takia ehkä arastelen niihin tarttumista.


7. Disappointing, over-rated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t? Do you remember the last book you put down without finishing?

Viimeaikojen huonoin lukukokemus oli John Irvingin Garpin maailma, jonka aiheuttamasta karvaasta pettymyksestä ja hämmennyksestä kirjoittelinkin täällä. Viimeksi kesken jäänyttä en taas nyt muista, olen lukenut niin katkonaisesti ja pieniä pätkiä viime aikoina kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä, etten ole ottanut siitä ollenkaan stressiä itselleni. :)


8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?

Eniten pidän kaikenlaisista romaaneista, dekkareista, fantasiasta, elämäkerroista ja kauhusta. Vaikea määritellä tarkemmin, kun makuni koskee ennemminkin yksittäisiä kirjoja, kuin kokonaisia genrejä. Esimerkiksi ihan lukuromaaneiden suhteen tiedän aika hyvin takakannen perusteella, onko kirja minulle hyvä vai ei (en sitten tiedä, mitä helmiä rajaan itseltäni pois tällä logiikalla), mutta jos ei nappaa lyhyen kuvauksen tai blogipostauksen perusteella, niin en kiinnostu. Kirjat, joita välttelen, ovat sellaiset todella taiteellisen/filosofisen/tylsän kuuloiset kirjat ja jotkin vanhat klassikot, esimerkiksi joku Danten Jumalainen näytelmä tai Seitsemän veljestä olisivat sellaisia kirjoja, joihin en ikinä jaksaisi tarttua. 

9. If you could require the president to read one book, what would it be?

Vaikkapa jokin Muumikirja! Ihanan leppoisia, hyvätunnelmaisia kirjoja, joissa on hauskuutta, mutta silti syvempääkin filosofiaa taustalla. 

10. What do you plan to read next?

Fiilikset muuttuu niin nopeasti, että en kauheasti suunnittele etukäteen lukemisiani, tiedän yleensä vasta kirjan lopetettuani, mitä luen seuraavaksi! Tällä hetkellä kuitenkin kiinnostaisi oman hyllyn kirjoista eniten Humiseva harju tai Sarah Watersin Vieras kartanossa. Kirjastossa olen jonossa tällä hetkellä ainoastaan Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä -kirjaan.


Sellaista! Ja jos joku ei ole vielä vastannut tähän haasteeseen, niin tehkäähän se ihmeessä! :)



Blogin suhteen olen vietellyt viimeaikoina todella hiljaista eloa, mutta täällä olen silti edelleen, ja käyn säännöllisesti kurkkimassa muiden blogeissa. Lukeminen on kyllä siitä ihana harrastus, että sitä voi harrastaa juuri sellaisella tahdilla, joka tuntuu itsestä hyvälle. Kirjat odottavat kyllä, vaikka elämä olisi välillä vähän väsyneempää... :)

2 kommenttia:

  1. Voin suositella Sinuhen lukemista ainakin oman lukukokemuksen perusteella!

    Totta. Kirjat odottavat aina sitä oikeaa lukuhetkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se siinä onkin, kun lähes kaikilla on siitä vain hyvää sanottavaa, niin miksi siihen on sitten niin vaikea tarttua?! Ehkä se on vaan jotain klassikkojännitystä. :D
      Kiitos kommentista, Katriina! :)

      Poista