tiistai 15. marraskuuta 2016

Alku

Ajatus omasta kirjablogista syntyi viime yönä noin kello 2. Pyöriskelin levottomana sängyssä ja mietin aamuista herätystä, joka koittaisi jo muutaman tunnin päästä, kunnes keksin sen. Oma kirjablogi!

Haluan blogata kirjoista, koska lukeminen on nykyään rakkain harrastukseni. Rakkaus lukemiseen syttyi reilu vuosi sitten, sitä ennen olin lukenut noin pari kirjaa vuodessa. Goodreadsia olen näpytellyt omaksi ilokseni nyt noin vuoden, ja kirjablogeja selaillut muutaman kuukauden verran. Pikkuhiljaa heräsi kiinnostus kirjoittaa itsekin, kunnes se lopullinen inspiraatio sitten iski viime yönä.

Luen kirjoja laidasta laitaan: kirpputorilöytöjä, kauan himoittuja kirjastovarauksia, silloin tällöin (mutta harvemmin) uutuksiakin. Saavuttamattomana tavoitteena on myös lukea kaikki omaan hyllyyn haalitut kirjat. Luen sitä, mitä mieli tekee, useimmiten romaaneja. Genrellä ei ole niin väliä, minuun uppoaa lähes mikä tahansa, aina klassikoista hömppään - niin kauan, kuin kirja on mielestäni hyvä. Kovinkaan huonoja kirjoja en jaksa taistella loppuun, maailmassa on ihan liikaa hyviäkin odottamassa. 

Lukeminen kuuluu lähes jokaiseen päivään. Luen kotona omassa pienen lukunurkkaukseni nahkanojatuolissa. Erityisen iloinen olen siitä, että olen (kiitos erittäin stressaavan opiskeluvuoden) oppinut lukemaan myös silloin, kun olen väsynyt, ja tuntuu, ettei virtaa riitä muuhun. Lukeminen on minulle ihana rentoutumiskeino, varsinkin kun yhtälöön lisää vielä kupillisen teetä ja pienen palan suklaata.

Tulen kirjoittamaan blogiin jo lukemistani kirjoista, lempikirjoistani sekä niistä kirjoista, joita en ole vielä lukenut, mutta haluaisin. Rakastan myös kaikenlaisia listaamisia, joten luultavasti blogi tulee sisältämään niitäkin jonkin verran. Kaikki blogissa esiintyvät "kirja-arviot" perustuvat vain ja ainoastaan omiin mielipiteisiini, enkä kuvittele olevani kriitikko tai tietäväni enempää kuin kukaan muukaan. 

Jos tänne joku joskus eksyy, niin olisi mahtavaa vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä, kaikenlaiset kommentit otetaan lämmöllä vastaan. Tervetuloa!! :)

6 kommenttia:

 1. Kiva uusi blogi! Täältähän voinkin vaikka löytää hyviä kirjavinkkejä. Vielä kun löytäisi aikaa lukemiseen :D

  VastaaPoista
 2. Hyvältä vaikuttaa! :)

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa kirjablogimaailmaan ja moni sinun mainitsemasi asia kuulostaa niin tutulta, kuten tuo yritys lukea oman hyllyn lukemattomat... no, ehkä vielä joskus. Kun minä perustin aikoinani blogini, en juurikaan lukenut uutuuksia, mutta nyt blogin myötä olen kiinnostunut niistä enemmän ja enemmän. Blogi on muuttanut hyvällä tavalla omia lukutottumuksiani. Toivottavasti sinäkin saat bloggaamisesta paljon irti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Mielenkiintoista tosiaan seurata, tuleeko omat lukutottumukset muuttumaan jotenkin blogin myötä. Varmasti tulee ainakin innostuttua enemmän itselle vieraammista kirjoista, kun lukee vinkkejä muiden blogeista. Ja mikähän niissä oman hyllyn kirjoissa onkaan, kun kirjasto tuntuu vetävän aina puoleensa paljon voimakkaammin! :D

   Poista