perjantai 18. marraskuuta 2016

Lukusuunnitelmia lomalle

Nyt kun on blogissa alkuesittäytyminen hoidettu, voidaankin jo siirtyä kirjojen pariin! Tämä syksy on kulunut ahertaessa niin koulunpenkillä kuin kahdessa eri harjoittelussakin, milloin mistäkin asiasta stressaten, mutta nyt on aika hetkeksi levähtää. Tänään alkoi nimittäin vihdoin ja viimein kauan odotettu ja todellakin ansaittu, lähes kahden kuukauden joululoma opiskeluista. Voi kyllä! :)

Ja koska rakastan suunnittelua ja erilaisten listojen tekemistä, niin tässä hieman listausta siitä, mitä haluaisin lomalla lukea:


Anne Brontë: Wildfell Hallin asukas
No okei, heti ensimmäisessä kohdassa hieman huijaan. Tätä en ole nimittäin varsinaisesti suunnitellut lomalukemiseksi, vaan tämä minulla on juuri nyt kesken. Mutta koska loma alkoi juuri, laskettakoon se listalle mukaan! Wildfell Hallin asukas on tähän mennessä ollut ihana, mutta varsin hidaslukuinen. Kirja on tottakai vanha, ja sisältää erittäin pitkiä lauseita ja välillä hieman puuduttaviakin luontokuvauksia. Innolla kuitenkin odotan, mihin tarina kuljettaa.J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi
Laitoin tämän varaukseen jo useampi kuukausi sitten (jääden silti varaussijalle 127), ja yllätyksekseni sainkin jo näin pian suomennoksen ilmestymisen jälkeen viestiä kirjastolta, että tämä olisi nyt noudettavissa. Alkuperäinen sarja on minulle niin rakas, että vähän on ristiriitaiset tuntemukset sen suhteen, haluanko tätä oikeasti edes lukea. Tulin sitten siihen tulokseen, että lopulta uteliaisuus kuitenkin voittaisi, joten parempi lukea tämä heti alta pois.

Joyce Carol Oates: Blondi
Luin viime joulun välipäivinä Joyce Carol Oatesin Sisareni, rakkaani, joka oli ihan huikea! Jäin koukkuun jo ensimmäisten sivujen kohdalla, ja lomalla kun ei ollut pakko mennä minnekään, tulikin istuttua muutama pakkaspäivä aika tiiviisti nenä kiinni kirjassa. Edes kirjan ahdistava tunnelma ei lannistanut joulun onnellisuuden keskellä. Nautin kirjasta niin paljon, että haluaisin kokea seuraavankin Oatesini juuri joulunpyhien aikaan, ja siihen valikoitui nyt sitten Blondi. Olen kuullut Blondista todella paljon hyvää, ja olen jo päättänyt innostuvani siitä yhtä paljon kuin viimevuotisestakin. Edes hurja sivumäärä ei kauhistuta, lomallahan sitä ehtii.

Agatha Christie: Hiirenloukku
Olen lukenut tämän joskus ennenkin... yläasteella? Minkäänlaisia muistikuvia tästä ei ole, muuta kuin että pidin. Murha lumen saartamassa kartanossa kuulostaa talvisuudessaan niin houkuttelevalta tarinalta, että tämä voisi olla oivallinen myöskin joulun aikaan. Hiirenloukku sisältää päätarinan lisäksi 7 muutakin Agatha Christien novellia.

Jane Austen: Viisasteleva sydän / Järki ja tunteet / Ylpeys ja ennakkoluulo
Mikäli Wildfell Hallin jälkeen vielä jaksan, jouluna voisi olla ihanaa uppoutua johonkin Austeniin. Ylpeys ja ennakkoluulo tuli luettua vuosia sitten lukiossa, kun taas Järki ja tunteet ja Viisasteleva sydän ovat itselleni vielä tuntemattomia. Onnekseni kaikki löytyvät omasta hyllystä. Mikäköhän näistä olisi paras?Mielenkiintoista katsoa sitten loman jälkeen, mitä tulikaan luettua. Mitenkään orjallisesti en aio suunnitelmaa noudattaa, vaan sen mukaan mennään, mikä tuntuu hyvältä. Ja tärkeintä kuitenkin se, että tulee levättyä ja rentouduttua kunnolla.

Onko kukaan muu ehtinyt vielä miettiä joulun lukemisia? :) 4 kommenttia:

 1. Just meinasin että haluisin itekin lukea Harry Potter ja kirottu lapsi, kun edelliset Potterit on vielä aika tuoreessa muistissa.

  VastaaPoista
 2. Kivan listan oot koostanut. Itekin oon kauhee listahirmu ja väsään aina kaikkia listoja. Tein meille kummallekin semmosen top 10 TBR-listan loppuvuodeksi, mutta vähän tuntuu ettei me todellakaan noita kaikkia ehditä lukemaan. Aina ilmestyy jotain muuta luettavaa, mikä meneekin jonon ohi. Oli kiva löytää blogisi, jäämme seurailemaan. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! :) Olen niin uusi täällä "kirjablogimaailmassa", että on kiva saada lukijoita ja löytää itsekin uusia blogeja seurattavaksi.

   Niinhän se usein mene, että kun on oikein listan kanssa suunniteltu, niin sitten ei ainakaan saa juuri niitä kirjoja luettua. :D Mikäköhän siinä listojen väsäämisessä on silti niin koukuttavaa?

   Poista