tiistai 29. marraskuuta 2016

Löytöjä

Rakastan kirjakaupoissa kiertelyä, mutta koska olen köyhä opiskelija, en lähes koskaan raaski ostaa niistä mitään, jopa 30€ yhdestä kirjasta vaan on harmillisen suuri summa. Lisäksi suurin osa minua eniten kiinnostavista kirjoista on hieman vanhempia, eikä niitä välttämättä enää uutena edes löydä! Sen vuoksi yksi elämäni suurimmista pienistä iloista onkin kierrellä antikvariaatteja ja kierrätyskeskuksia ja metsästää niistä vanhoja lempikirjoja omaan hyllyyn. 

Se tunne, kun löytää jotain kauan etsimäänsä hyväkuntoisena ja hyvällä hinnalla on jotain niin riemastuttavaa! Minua ei ollenkaan haittaa ostaa kirjoja käytettynä, päin vastoin, kirjassa saakin olla merkkejä siitä, että sitä on luettu. Uusissa kirjoissa on puolensa, mutta pidän hyvin paljon myös vanhoista kirjoista, niiden tuoksusta ja siitä, että sivut kääntyvät helposti ilman uutuuden kankeutta. (:D) Mieluiten ostan siistissä kunnossa olevia kovakantisia, mutta silloin tällöin kelpuutan jonkun pokkarinkin matkaan.


Ja hupsista.
Tänä syksynä en ole ostanut juuri mitään, mutta nyt tulikin sitten tehtyä kahtena peräkkäisenä päivänä varsin mainiot löydöt. Eilen nimittäin tein auringonpaisteen kunniaksi pitkän kävelylenkin ja poikkesin samalla SPR:n Kontissa, ja siitä innostuneena kävimme vielä tänään poikaystävän kanssa kierrätyskeskuksessa. Ja niiltä reissuilta tulikin sitten raahattua lähes nolostuttavan suuri kasa kirjoja kotiin:

♥ Susan Abulhawa: Jeninin aamut 
♥ John Irving: Garpin maailma 
♥ Kamila Shamsie: Poltetut varjot 
♥ Sarah Winman: Kani nimeltä jumala 
♥ Kjell Westö: Kangastus 38
♥ Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Nämä eivät nyt ole sitä ikuisuuslemppari-kategoriaa, vaan ennemminkin kirjoja, joita olen himoinnut päästä lukemaan jo pitkään! Suunnilleen yhden euron taisin maksaa kirjoista per kappale, ainoa hieman kalliimpi oli tuo Westö (5€), mutta se onkin lähes uudenveroisessa kunnossa, kuten toki muutkin näistä. 

Lähes yhtä hauskaa onkin sitten mielestäni se, kun myöhemmin pääsee järjestämään kirjahyllystä tilaa uusille kirjoille. Tulikin nyt mieleen, että pitäisi taas ottaa itseä niskasta kiinni ja viedä omastakin hyllystä kierrätykseen ne kirjat, joista ei enää niin välitä.

Sellaista! Eipähän taas vähään aikaan lopu lukeminen kesken. Löytyikö kasastani tuttuja kirjoja? Olisi kiva kuulla kommenttia. :)

8 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä oot tehnyt. :)

  Mekin yleensä kolutaan kirppareita, koska ei meillä oikein uusiin kirjoihin varaa ole. Ehkä kerran-kaks vuodessa lahjaksi toiselle tulee ostettua joku ihan uusi kirja, usein kyllä kirjakauppojen alennusmyynneistä nappaillaan hyviä löytöjä. Viime aikoina ei olla kauheasti käyty kirppiksiä koluamassa, Lahdessa kirppikset on jakautunu ihan ympäri kaupunkia (joka ei oo autottomalle niin kivaa). Yksi keskittymä on, jossa on useita kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia, mutta niistä ei olla juuri koskaan tehty löytöjä. Viime kerralla siellä oli ihan ok tavaraa, mutta usein noissa itsepalvelukirppiksillä on ollut ihan kauheeta ryöttää. :( Antikvariaateissa on ainakin täällä aika tuntuvat hinnat monissa kirjoissa.

  Häpeäkseni muuten tunnustan olevani varmaan niitä ainoita kirjaihmisiä, jotka ei pidä kirjojen tuoksusta. Varsinkaan vanhojen kirjojen. Mulla on kylläkin tuoksuyliherkkyys, joka varmaan selittää sitä. Joitain kirjoja ollaan heitetty pois jos on ollut vahva haju.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että itsepalvelukirppiksiltä on jotenkin vaikeampi löytää niitä todellisia kirja-aarteita, ehkä siksi, että sitä muuta ryönää on niin paljon aina tiellä. :D Kierrätyskeskuksissa (ainakin Helsingissä) onkin se hyvä puoli, että kirjoille on omat osastonsa, eikä niitä vaatteita ja muuta ole pakko myllätä, jos ei juuri sillä kertaa halua.

   Voi, tuoksuyliherkkyys kuulostaa kurjalta. :( Haistan kyllä usein itsekin ennen ostamista, jos olen löydän jonkin hyvän mutta tosi vanhan näköisen kirjan. :D

   Poista
 2. Hyvä pino, olen lukenut kaikki muut paitsi ylintä. Garpin maailma, Kangastus 38 ja Kani nimeltä jumala ovat suosikkeja. Poltetut varjot ja Tuulen varjonkin luki mielellään.

  Pakko sanoa, että jos tuo on sinusta nolostuttavan suuri pino, niin en kyllä kehtaa millaisia kasoja olen itse kirppareilta ostellut... no, siihen on syynsä, miksi olen tämän vuoden ollut kirjaostolakossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiva kuulla, että olet lukenut näistä niin monta ja tykännyt! :)
   Heh, lähinnä siksi nolostelen, kun niitä lukemattomia kirjoja löytyy jo valmiiksi kotoa aikamoinen pino... Mutta onhan tässä koko loppuelämä aikaa. :D

   Poista
 3. Upeita löytöjä! Winmanin ja Irvingin kirjat ovat ihan suosikkejani, muita en ole lukenut. Westö tosin ihastutti teoksellaan Missä kuljimme kerran, pitäisi lukea lisää.

  Se on kyllä ihana tunne, kun löytää jotain kauan etsimäänsä ja vieläpä edulliseen hintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Harvoin kyllä käy näin hyvä tuuri, että löytyy useampi hyvä kirja kerralla. :)
   Minun taas on pitänyt lukea Missä kuljimme kerran jo pidempään, saa nähdä, kumpaan päädyn ensin.

   Poista
 4. Viimeksi löysin Arran kirpparilta. Ne eivät liiku hyvin. Toiseksi haluan kirjat suomeksi tai enkuksi, joten se rajoittaa, kun tarjonta on enemmän täällä ruotsiksi. Pidin Winmanin kanista enemmän kuin uudesta. Irvingin kirjoja etsin, joitakin puuttuuu ja uusinkin on lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ulla! :) Aloittelinkin jo tuota kani-kirjaa, ja hyvältä on vaikuttanut alun perusteella.
   Irvingin kirjoja löytyy täällä päin lähes joka kirppis/kierrätyskeskus reissulla, mutta ovat usein niin repaleisessa kunnossa, että saavat jäädäkin myyntiin...

   Poista