perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosi kirjoina sekä ensi vuoden odotukset: parhaat luetut ja muita listauksia

Vuosi 2016 on ollut minulle kirjoina hyvä vuosi. Olen tehnyt henkilökohtaisen lukuennätykseni, nimittäin luin tänä vuonna 49 kirjaa. Vertailuksi esimerkiksi vuonna 2015 lukuni oli 15, sitä edellisenä vuonna 9, ja sitä edellisenä varmaankin 0... Voisi siis sanoa, että lukuharrastus on tosissaan lähtenyt käyntiin tänä vuonna. Varovaisena tavoitteenani tälle vuodelle oli 50 kirjaa, ja voihan olla, että se huomenna tulee vielä täyteen, mutta olen ihan tyytyväinen, vaikkei tulisikaan. Toisin sanoen olen tyytyväinen, ettei mennyt ihan suorittamiseksi tämä harrastus.


Lukemistani kirjoista....

44 oli ulkomaisia
5 oli kotimaisia (tässä kategoriassa haluaisin parantaa ensi vuonna)
24 oli naisten kirjoittamia
27 oli miesten kirjoittamia
34 oli omasta hyllystäni (tässähän olen ollut parempi, kuin luulinkaan!)
14 oli kirjastosta
7 oli uutuuskirjoja
13 oli yli 50-vuotta sitten kirjoitettuja

Sitten taas...

Ostin 33 kirjaa (Apua! Onko tämä paljon vai vähän?! Tuntuu itsestäni ihan hurjalta määrältä...)
Sain 13 kirjaa (Osa lahjoja, osa sukulaisten hylkäämiä)
Annoin pois 7 kirjaa


Sitten vuoden lempparit...

♥ Paras tänä vuonna lukemani kirja oli Pat Conroyn Vuorovetten prinssi

Muita lemppareiksi jääneitä olivat 
♥ Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani
♥ J.R.R. Tolkienin Hobitti ja Taru Sormusten Herrasta
♥ Kjell Westön Leijat Helsingin yllä
♥ Chigozie Obioman Kalamiehet sekä 
♥ Stephen Kingin novellikokoelma Yön äänet
Ja näistähän vain yksi (Kalamiehet) oli tänä vuonna Suomessa julkaistu, loput vanhempia.


Parhaimmat ostokseni olivat upea 1950-luvulta peräisin oleva vintage-kirja America's Wonderlands, runsaasti ihanin valokuvin kuvitettu opas Yhdysvaltojen luonnonpuistoihin, sekä J.R.R. Tolkienin kovakantinen Silmarillion kartan kanssa, sekin käytettynä ostettu.

Ilahduttavin yllätyslahja oli varmaankin mieheltäni saatu Stephen Kingin Tervetuloa Joylandiin, jota olin monta kertaa kaupassa katsellut, mutten itse raaskinut ostaa. :)


Sitten jos kurkataan ensi vuoden puolelle...

2017

♥En ole selaillut kirjakatalogeja, mutta muiden blogeista olen bongannut parit hyvät kirjat, ja laittanut jo varaukseen kirjastoon.
♥Ensivuonna haluan lukea Joyce Carol Oatesin Blondin (lainattu ja aloitettu on!), Mika Waltarin Sinuhen sekä jotain muutakin Pat Conroylta, kirjoittihan hän sentään minun tämän vuoden lempparini.
♥ Kuten tänäkin vuonna, haluan edelleen lukea myös erityisesti omaa hyllyäni tyhjäksi.


♥Omaksi haluaisin hankkia muutaman puuttuvan Muumi-kirjan, Anne Ricen Veren vangit sekä jonkin ihanan kirjanmerkin!


♥Yritän välttää asettamasta liikaa tavoitteita itselleni. Jonkinlainen luku nyt on pakko keksiä Goodreadsin reading challengea varten, mutta sitähän voi sitten hilata pikkuhiljaa ylöspäin... ;)
♥ Ensi vuosi tulee olemaan rankka, siihen tulee sisältymään pikkuhiljaa (toivottavasti) valmistuva opinnäytetyö, kaksi harjoittelua, oman alan töiden etsintää ja sitten viimein vuoden lopussa (toivottavasti) valmistuminen!
♥ Siitä syystä kirjoille tulee olemaan vähemmän aikaa, kuin tänä vuonna.Kuvituksena vuoden varrella ottamiani kirjakuvia... Minkälainen oli/tulee olemaan sinun kirjavuotesi?  Löytyikö listaukseltani samoja teoksia? :)

8 kommenttia:

 1. Onnea alkavan vuoden opiskeluihin! En ole onnistunut vielä lukemaan Hobittia, joten sen voisin lisätä lukulistaani... Luin tänä vuonna 76 kirjaa. En aseta tavoitteita määrässä. HelMet lukuhaasteen 50 kirjaa olisi kiva saada suoritettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea todella tarvitaan. :D Hobitti on ihana kirja, ja sen lukee ihan parissa päivässä. Tolkieneista varmasti se helposti lähestyttävin. :) 76 kirjaa on hieno määrä. Minäkin kurkkasin Helmet-haastetta, mutta huomasin heti, että siellä oli monta kohtaa, jotka jäisivät minulta varmasti väliin.

   Poista
 2. Ihania aarteita sulla hyllyssä<3 Nuo Muumit. Meiltä puuttuu vain Muumipeikko ja pyrstötähti. Hobitti odottaisi mua hyllyssä, Tommi luki sen kesällä. Löydettiin kirppikseltä. Tuo 33 ostettua kirjaa voi tuntua paljolta, mutta hei voin kertoa että me ostettiin vielä paljon paljon enemmän :D Toisaalta ollaan laitettu kirjoja eteenpäinkin muutamia. Tosi kiva kooste kuvineen!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! :) Tykkään noista uusista Muumi-painoksista paljon! Minunkin Hobittini on kirpparilöytö. Suosittelen tarttumaan siihen pian! :) Ihanaa, kun muista kirjabloggaajista saa "vertaistukea" tässä kirjojen hamstrauksessa. :D Ei vaan, keneltäkös se on pois vaikka ostaisi kokonaisen kirjaston, jos ne kirjat tulee kuitenkin jossain vaiheessa luettuakin. :)

   Poista
 3. Onpas monipuolinen kooste! Aikaisempina vuosina, siis ainakin blogivuosina, jolloin olen kirjannut ylös lukemisiani, minäkin olen lukenut noin 50-60 kirjaa per vuosi. Nyt kun opinnot alkavat olla lopuillaan ja olin vain alkuvuodesta kuukauden harjoittelussa, keväällä tein kuukauden mittaisen työkeikan ja olin koko kesän töissä, on gradun lisäksi ollut aikaa lukea paljon enemmän. Jos ensi vuonna ei ala löytyä heti töitä, tiedän ainakin miltä ensi vuoden lukumäärä tulee näyttämään :D

  Vuoden lempparisi ovat suurimmilta osin minulle tuttuja, olen niistä muutaman lukenutkin, mutta en yhtäkään tänä vuonna. Tarkoitus oli lukea Kalamiehet, mutta en sitten ehtinytkään. No, ensi vuonna!

  Ja oi, Oatesin Blondi! Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan mitä siitä pidät. Se oli vuonna 2014 ihan ykkössuosikkini.

  Tsemppiä opintoihin ja kiireistä huolimatta oikein mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) 50-60 kirjaa on tosiaan sellainen kirja per viikko -tahti, joka on sopinut ainakin tänä vuonna minulle tosi hyvin! Hieman haikailen muutaman vuoden takaista aikaa, kun tein vain osa-aikatöitä ja vapaata oli tosi paljon, miksi en silloin harrastanut lukemista?! Toivotaan kuitenkin, että päästään kunnialla työelämiin kiinni valmistumisen jälkeenkin. :D

   Suosittelen tarttumaan Kalamiehiin ensi vuonna! Minä yleensäkin luen uutuudet vasta sitten, kun muut ovat ehtineet ne jo unohtaa. :D Pitääkin käydä kurkkaamassa sinun postauksesi Blondista. Olen vasta ihan alkusivuilla, mutta odotukset on korkealla.

   Hyvää uuttavuotta! :)

   Poista
 4. Minullakin suunnitelmissa paitsi opinnäytetyö, valmistuminen ja töiden etsintä (huhhuh, meillä on hommaa), myös Blondi. Joulupukki toi sen hyllyyni tänä vuonna ja nyt odotan kovasti, että pääsen sen lukemaan - niin moni on sitä hehkuttanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, pari viikkoa vasta eletty tätä vuotta ja nyt olisin jo ihan valmis taas lomalle...:) Koitetaan pysyä ahkerina! Blondia olen jo aloitellut, ja se on kyllä niiin pitkä. Hyvältä silti vaikuttaa alun perusteella.

   Poista